Health Time QOFL

Acompanyament per a les persones amb patologies, les seves famílies i els cuidadors

Cap persona deixa de ser ella mateixa pel fet de tenir una patologia. Per això, cal aprendre a gestionar les emocions en circumstàncies complexes. 

Aprendre a escoltar i acompanyar sense prejudicis, respectant el temps i l’espai de cadascú. Saber com cuidar els altres, però també a un mateix. Pensar en la persona, en l’entorn, els cuidadors i el personal sanitari.

Totes les emocions viscudes al voltant d’una patologia són vàlides, necessàries i importants, doncs ens ajuden a créixer com a persones. Però és millor no fer-ho sols i millorar la nostra gestió emocional.

Els nostres programes d’acompanyament i recolzament emocional

 

No existeixen dues patologies iguals. Per això, els nostres programes estan centrats en cadascuna d’elles per a crear espais on hi tenen cabuda totes les emocions i on aportem eines per aprendre a gestionar-les.

 

A més, en tots els programes hi participa personal sanitari per donar resposta a les inquietuds de cadascú.

 

  • Malalties degeneratives
  • Malalties minoritàries
  • Malalties terminals, mort i dol
  • Oncologia
  • Cuida’t per cuidar: Acompanyem el cuidador

Amb qui treballem?

  • Centres sanitaris: Hospitals, centres d’atenció primària, consultoris locals, centres sociosanitaris i centres d’atenció a la salut mental.
  • Fundacions.
  • Associacions.
  • Residències.
  • Centres socio-culturals.

Volem fer tot el possible per acompanyar-te. Si tens una altra proposta, no dubtis a fer-la. Ens adaptem a totes les situacions.

Contactar

Històries de vida i superació

“QOFL em va aportar eines i punts de vista molt diferents. Vaig poder compartir la meva vivència i adonar-me que tenia que aprendre a donar temps i espai a les meves emocions. I que cuidar d’una persona amb una patologia implica també cuidar-me i deixar-me cuidar.”

“QOFL m’ha obert els ulls. Mirar a la meva germana i seguir veient el seu somriure i les ganes de viure en comptes de veure una germana en un llit sense poder moure’s. Gràcies per ajudar-me a mirar-la amb els ulls que es mereix. Gràcies per recolzar-nos i ajudar-nos a recuperar el millor llenguatge, l’amor.”

“QOFL va aparèixer un dia a la meva vida, un regal d’aniversari de la meva filla. I… després de quasi 2 anys recordo com la meva caixa d’eines la vaig anar omplint de recursos i d’emocions, de somnis i de projectes… Avui dia, puc dir, que he après a viure el dia a dia i cada instant. He tingut l’acompanyament mèdic i a la vegada a l’equip de QOFL que m’ha recolzat durant tot el procés. Gràcies per saber estar amb l’essència de QOFL!”

“Gràcies Gemma per donar-me la mà, apretar fort i dir-me: “Deixa sortir tota la tristesa i la ràbia, tens tot el dret, jo estic al teu costat”. Quan vas a parir un fill mort, i la frase que més escoltes és: “No passa res, en tindràs un altre” el món se’t cau a sobre. I tu Gemma, em vas mirar els ulls i em vas dir: “Un dol requereix un temps i jo estaré al teu costat per donar-te temps i espai per poder-te expressar”. Gràcies perquè amb tu he après a demanar ajuda, a plorar-ho sense ser jutjada, a donar-li un espai al meu cor sense por i sobretot a viure sense la culpa.”

“Recordo el primer dia que ens vam veure davant de l’Hospital Clínic. Tenia hora al metge, determinarien el tractament, i tu, vas arribar abans, em vas mirar als ulls i em vas dir: “Jo estic aquí”. Vaig entrar, nerviosa, i a la vegada amb força (la teva). Al sortir, em vas posar la mà a l’hombro i les teves paraules van ser: “Caminaré al teu costat, en silenci, a l’ombra o com tu ho necessitis”. I plorant, emocionada pel que estava escoltant ens vam abraçar. Gràcies Gemma per acompanyar-me i deixar-me ser jo sense jutjar.”