Les persones som moltes coses alhora:
- Les persones tenim moltes capacitat i habilitats.
- Les persones podem tenir una o més patologies.
- Les persones podem tenir un o més trastorns.
I tot això, en el seu conjunt, és el que ens fan ser qui som. A partir d’aquí, comença la tasca de la tolerància.
A casa, entre germans. A la família, entre parents. A l’escola, entre companys i companyes. A la feina, entre l’equip. A la societat, entre individus desconeguts.
Apareix el rebuig
El rebuig. És la realitat de molts nens i nenes. Molts que han sentit que se n’han rigut, se n’han burlat, els han enganyat, els han fet sentir indiferents, els han apartat dels jocs de l’esbarjo o del temps lliure. I com a mare. I com a pare… Com creus que em sento?
“La societat ha de reeducar-se des de la infantesa. L’escola fa una gran labor, però cada família és la clau per consolidar-ho”
La societat ha de reeducar-se des de la infantesa. L’escola fa una gran labor, però cada família és la clau per consolidar-ho. Crear valors, educar des del respecte. Aprendre a acceptar a cada persona tal i com és.
Parlar-hi. Des de la normalitat. Perquè per a mi és la meva realitat. Per a la meva parella, és la seva realitat. Per al nostre fill, és la seva realitat. Per a nosaltres, com a família, és la nostra realitat.
Darrere de la diversitat de cada persona, s’hi amaga un camí, sovint gens fàcil. Però amb l’ajuda de tots podem donar eines per saber acompanyar, saber donar suport, saber recolzar i sobretot, ser acceptat com a persona.
“Darrere de la diversitat de cada persona, s’hi amaga un camí, sovint gens fàcil”
Us heu parat a pensar que totes les persones som capaces de moltes coses i a la vegada incapaces de fer d’altres? Potser no som tant diferents…